ALS Evi

İŞVEREN

Özel Şahıs

MİMARİ HİZMET

Proje Tasarımı ve Uygulaması

LOKASYON

Sarıyer, Istanbul

PROJE EKİBİ

Doruk Erbay, Damla Erbay, Esra İzgi, Doğan İmamoğlu
Özel zevklere hitap eden alanlara Boğaz’ın eşsiz manzarası eşlik ediyor.

İstanbul Sarıyer’de 2 dönüm arazi içerisinde muhteşem boğaz manzarasına hâkim keyif ve huzur dolu bir villa projesi yaratıldı. 500 m² kapalı alanı içeren projede; yapının mevcut cephesi korunarak, konsept tasarım ve uygulaması gerçekleştirildi. Bahçe ve peyzaj düzenlemesi, villa ile bütünlük sağlayacak biçimde uygulandı. Bina ve havuz arasında geçiş sağlayacak biçimde, bina ön cephesine geniş bir veranda konumlandırıldı.

Yapının arka cephesinden merdivenle inilerek binaya giriş sağlanıyor. Giriş kapısı önünde cam bölme ile ısı kaybı önleyen bir alan bulunuyor. Bu alanda aynı zamanda bir vestiyer yer alıyor. Yapıya girildiğinde oldukça geniş bir karşılama alanı bulunuyor. Buradan binanın salon, mutfak ve diğer odalarına geçiş sağlanıyor. Giriş kapısının hemen sağ tarafında üst katlara çıkılan merdiven bulunuyor. Oldukça geniş salonda, binanın ilk yapıldığı 1950’li yılların inşaat teknolojisini yansıtan ve salonu bölen kolonlar bulunuyor.

Konsept tasarım ile bu kolonlar; yanlarına onları hem gizleyecek, hem de bütünlüğü sağlayacak biçimde gelen birer ek kolon ve ayna kaplaması ile salonun genelini geniş ve farklı bir görünüme kavuşturdu. Ortaya çıkan görünüm ile salon, hem daha geniş bir görünüm yakaladı, hem de oturma ve yemek alanları biçiminde farklı bölümlere ayrılmış oldu. Bina genelinde modern çizgilerin hâkim olduğu tasarım uygulandı. Oturma ve yatak odaları da aynı biçimde yaratıldı. Tüm mobilya ve aksesuarlar, modern görünüme uygun olarak seçildi. Çocuk odaları, amacına uygun biçimde daha dinamik ve renkli biçimde düzenlendi. Bina için Boğaziçi manzarasına karşı özel bir jakuzi tasarlandı. Jakuzinin bulunduğu bölümde, büyük yuvarlak aynaların bulunduğu bir de lavabo bulunuyor. Yapının bodrum katında sinema, sauna ve hamam gibi özel zevklere hitap eden farklı alanlar yaratıldı. Yapının geniş bahçesi, yüzme havuzu ve eşsiz Boğaziçi panoraması sayesinde yaşayanlarına huzurlu, keyifli ve oldukça sofistike bir ortam sunuyor.

YAPI STÜDYO, müşterilerinin mekansal ihtiyaçlarına ve zevklerine yönelik, fonksiyonel ve dönüşebilen çözümler sunarak, Mimari, İç Mimari, Tasarım ve Uygulama alanlarında beklentilere cevap verir. Müşteri memnuniyeti odaklı, mimari disiplinden kopmayan özgün tasarımlarını, titiz bir uygulamayla birleştiren YAPI STÜDYO, özgünlüğünün gücünü dinamik ve paylaşımcı tavrından alır.

Günümüzün tasarım ilkeleriyle bütünleşen yenilikçi mimari malzemeleri takip eder ve tüm detaylarıyla projelerinde kullanarak, daima çalışan ve genç kalan tasarımlar üretir.
BENZER PROJELER